Hyppää sisältöön
pudotustesti drop test pakkaustestaus

26.03.2024

Testaa pakkauksesi: tasapainota turvallisuus ja kustannukset

Tuotteet ja niiden pakkaukset altistuvat logistisen ketjun aikana monenlaisille olosuhde- ja mekaanisille kuormituksille. Pakkauslogistiikka on lisääntynyt huimaa vauhtia verkkokauppatoiminnan kasvaessa raketin lailla. Se on johtanut pakkausmateriaalien tarpeen valtaisaan kasvuun sekä sen seurauksena pakkausmateriaaleista syntyvien jätteiden lisääntymiseen, sekä sen myötä haluun ja tarpeeseen optimoida materiaalinkäyttöä.

Parempaa pakkaamista vähemmällä

Pakkausmateriaaliteollisuus ja sen isot hyödyntäjät ovat käyneet aktiivisesti toimeen pakkausmateriaalijätteen minimoimiseksi, kuitenkin niin, että pakkausten suojauskyvystä ei tingitä. Esimerkiksi Amazon-verkkokaupalla on ollut jo paitkän aikaa aktiivisena ohjelma, jossa se pyrkii kehittämään markkinapaikallaan myytävien tuotteiden pakkausmateriaaleja entistä kestävämpään suuntaan. Tavoitteena on vähentää pakkausmateriaaleista syntyvän jätteen määrää.

Vaatimuksena käytettäville pakkauksille on esimerkiksi, että niiden tulee olla valmistettu täysin kierrätetystä materiaalista. Niiden myös tulee olla kestävämipi ja suojata pakattuja tuotteita. Lisäksi niiltä edellytetään helppoa avattavuutta ja positiivista käyttäjäkokemusta, jotta esimerkiksi palautettavat tuotteet voidaan lähettää takaisin samassa paketissa. Amazonin hävikkiohjelman mukaisesti sertifioitavat pakkaukset on laboratoriotestattava Amazonin vaatimusten mukaisesti.

Pakkausten optimointi ja testaaminen koskettavat melkeinpä kaikkia

Pakkausmateriaalien kehitys ei toki ole vain Amazonin markkinapaikalla toimivien yritysten asia, vaan siihen ovat tarttuneet muutkin alan toimijat. Pakkausmateriaalit ja niiden kehittäminen ja optimointi ovat myös tuotteiden valmistajille kriittisiä asioita tutkailleissa asiaa tuotteen suojauksen kannalta. Tuotteita toimitetaan yhä enemmän ja entistä kauemmaksi pahvilaatikoissa, ja pakkausmateriaali on ainoa suoja potentiaalisesti hyvinkin herkille ja vaurioalttiille tuotteille.

Pakkaustestauksella voidaan löytää balanssi tuotteen turvallisen pakkaamisen ja kustannusten välillä. Jos alipakkaa, lähetettävä tuote voi rikkoontua, ja toisaalta ylipakatessa sekä pakkaus- että lähetyskustannukset nousevat. Ylipakkaaminen ei ole myöskään ekologista. Testaaminen siis kannattaa aina!

Taatusti tarpeisiisi sopivat testilaitteet meiltä

Meiltä saat hinta- ja suorituskyvyltään kilpailukykyiset testilaitteet aina yksittäisestä testeristä kokonaisen pakkaustestauslaboratorion varustamiseen. Tarvitsitpa pudotustesteriä, täristintä, olosuhdekaappia tai litistyslujuustesteriä, autamme sinua löytämään juuri teille sopivan ratkaisun!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja lähetä lomake: