Hyppää sisältöön
olosuhdetestaus

Olosuhdetestaus

Olosuhdetestaus selvittää tuotteen, pakkauksen tai materiaalin soveltuvuutta ja luotettavuutta erilaisissa käyttöolosuhteissa. Testaus voidaan suorittaa lämpötilan, kosteuden tai molempien suhteen.

Lämpötilatesteissä tutkitaan, minkälaisia fysikaalisia muutoksia erilaiset lämpötilat ja lämpötilojen muutokset aiheuttavat tutkittaviin kohteisiin olosuhteita jäljittelemällä.

Miksi testataan?

Usein testaamista koskevat vaatimukset perustuvat kansainvälisiin standardeihin ja asiakkaiden omiin teknisiin tietoihin toimintavarmuudesta. Testaamisella varmistetaan tuotteiden suorituskyky, kun laadusta ja turvallisuudesta ei haluta tinkiä.

Olosuhdetestaaminen laboratorio-olosuhteissa simuloimalla on myös monin kerroin nopeampaa ja helpompaa kuin testattavan kohteen kuljettaminen tropiikista pohjoisnavalle ja huomattavasti edullisempaa kuin tiedon kerääminen kantapään kautta.

Mitä olosuhteita voidaan simuloida?

Olosuhdetestikammioissa voidaan simuloida erilaisia olosuhteita ja lämpötiloja –75 °C:sta jopa +200°C:een saakka. Testeillä on tarkoitus varmistaa tuotteen toiminta sen luonnollisissa käyttöolosuhteissa.

Testauslaitteillamme voidaan testata mm. korkeaa lämpötilaa, matalaa lämpötilaa, testata lämpötilan vaihteluita ja kosteuden vaikutusta.

Haluatko lisätietoja? Voit ottaa yhteyttä kätevästi tällä lomakkeella: