Hyppää sisältöön

Permeaatioanalysaattorit

Permeaatioanalysaattoreilla voidaan tutkia materiaaleja ja pakkauksia. Niiden avulla saadaan arvokasta tietoa tuotekehityksen ja laadunvarmistuksen tueksi. Labthinkillä on kattava valikoima erittäin kilpailukykyisiä permeaatioanalysaattoreita vaativiin testaustarpeisiin. Niillä pystytään testaamaan eri materiaalien hapen, vesihöyryn ja hiilidioksidin läpäisysiirtonopeutta.

permeaatioanalysaattori

Pussien tihkuminen, vuotaminen ja kokoonpainuminen

Pussin kokoonpainuminen viittaa epänormaaliin ilman sisääntuloon tai vuotamiseen (tyhjiöpakkaus tai puhallettava pakkaus), mikä vaikuttaa elintarvikkeiden laatuun ja säilyvyyteen. Tihkulla tarkoitetaan nestemäisten tai puolinestemäisten tuotteiden, kuten kastikkeiden, vuotamista pakkauksen sulkemispaikalla. Huonolaatuinen pakkaus aiheuttaa seuraavia olevia ongelmia:

1) Huonot sulkuominaisuudet: pakkausmateriaalien huonot kaasusulkuominaisuudet aiheuttavat ilman tunkeutumisen pakkaukseen tai kaasuvuotoja pakkauksesta elintarvikkeiden pidempiaikaisen varastoinnin aikana.

2) Huono tiivistyskyky: tiivistyskohdan huono tiiviys, mikä johtuu vääristä tiivistysparametreista, johtaa ilmavuotoon, pussin kokoonpainumiseen ja vuotamiseen.

3) Huonommat fyysiset ja mekaaniset ominaisuudet – pakkausmateriaalit ovat heikkoja tai pakkausmateriaaleissa on reikiä, ryppyjä ja vaurioita, jotka johtuvat tuotannon ja varastoinnin aikana tapahtuvasta hankautumisesta tai puristumisesta. Jos vaurioita ei havaita ajoissa, ne voivat johtaa pussin kokoonpainumiseen, tihkuttamiseen tai vuotamiseen.

Tutustu Labthinkin kotisivuihin tästä

Haluatko lisätietoja? Voit ottaa yhteyttä kätevästi tällä lomakkeella: