Hyppää sisältöön
pakkausten pudotustestaus

21.02.2022

Miksi pakkauksia kannattaa pudotustestata?

Pudotustesti on yksi käytetyimmistä testeistä kuljetussimuloinnissa ja pakkausoptimoinnissa. Mutta mitä on pudotustestaus?

Pudotustestaus on menetelmä, jolla arvioidaan tuotteen ja pakkauksen kestävyyttä kuljetus- ja käsittelyprosessin tapahtumissa. Tietyissä tapauksissa sillä voidaan tehdä elinkaariarviointeja koko tuotteen käyttöiän ajalta.

Pudotussimulaatio jäljittelee sekä odotettavissa olevia olosuhteita, että mahdollisia väärinkäytöksiä, joita tuote ja sen pakkaus saattavat kohdata jakelu- ja käyttöympäristöissä. Laboratoriossa tehtävillä testeillä voidaan selvittää, miten ne reagoivat kohtaamiinsa tapahtumiin, kuten mm. putoamiseen, iskuihin ja kaatumiseen. Toistettavat ja vertailukelpoiset testit mahdollistavat luotettavan pakkausoptimoinnin.

Tuotekehityksen ja laadunvarmistuksen tehotyökalu

Pudotussimulaatiot suoritetaan drop test -laitteella, eli pudotustesterillä.

Pudotustestauksen aikana tarkastelun kohde pudotetaan eri suuntiin: kulmille, reunoille ja pinnoille. Näin voidaan havaita pakkauksen/tuotteen heikkoudet ja mahdollistaa niiden korjaaminen tuotteiden turvallisuuden takaamiseksi. Tuotekehitykselle ja laadunvarmistukselle pudotustestaus onkin mitä parhain työkalu!

Pudotus voidaan suorittaa erilaisille alustoille, tyypillisesti metallille tai betonille, ja eri korkeuksista 30 cm:stä aina 2 metriin.

Myös kuljetuspakettien kestävyys ja suojaavuus niin kuljetuksen kuin varastoinninkin aikana voidaan varmistaa pudotustestauksella.

Pudotustestauksella säästöjä

Pakkauksen suojaavuus ja tavaroiden pysyminen ehjinä merkitsee yrityksille huomattavia hyötyjä: sillä säästetään aikaa, rahaa ja ympäristöä.

Pakkausten pudotustestit auttavat välttämään kalliimpaa ylipakkaamista sekä myös alipakkaamista, joka altistaa tavarat vaaroille, ja aiheuttaa korkeampia kustannuksia tuotteiden vahingoittuessa kuljetuksen aikana.

Pudotustesteillä voidaan hallita pakkaukseen liittyviä riskejä. Ne myös auttavat välttämään brändiin kohdistuvia riskejä.

Mitkä ovat pudotustestauksen tärkeimpiä etuja?

• Lähettäjä voi arvioida pakkauksen kykyä suojata tuotetta lähetyksen aikana
• Valmistaja voi arvioida turvallisen kuljetuksen edellyttämän pakkaustyypin
• Pudotustestaus tarjoaa hyödyllisiä tietoja mahdollisten kuljetusvaarojen riskin vähentämiseksi
• Se vähentää tuotevaurioiden riskiä ja siihen liittyviä kustannuksia
• Se varmistaa tuotteen tai pakettijärjestelmän noudattavan sille asetettuja ulkopuolisia vaatimuksia, kuten erilaisia standardeja.

Mihin pudotustestaus perustuu?

Pudotustestausta voidaan tehdä erilaisiin testistandardeihin perustuen. Esimerkiksi kansainväliset ISTA- ja ASTM-standardit ovat hyvin yleisesti käytettyjä.

Pudotustestauksia suoritetaan myös yritysten omien testitarpeiden mukaisesti. Suunnittelemme testit aina yhdessä asiakkaan kanssa kulloisenkin tarpeen perusteella. Jos et vielä tiedä, mikä testimenetelmä palvelisi teitä parhaiten, autamme mielellämme.

pakkausten pudotustestaus
Onko teillä testaustarpeita?

Autamme teitä löytämään parhaat ratkaisut luotettavaan, toistettavaan ja vertailukelpoiseen pudotustestaukseen. Tarjoamme toimintavarmat ja helppokäyttöiset pudotustesterit kilpailukykyiseen hintaan.

Huollamme kaiken mitä myymme: omat huoltomiehemme auttavat teitä kaikissa laitteistoon liittyvissä kysymyksissä sujuvasti ja ammattitaidolla.

Pudotustestauspalvelut avaimet käteen -periaatteella

Jos laitehankinta ei juuri nyt ole ajankohtainen, tarjoamme pudotustestauspalvelua Test Centerissämme Muuramessa. Pystymme tekemään ISTA- ja ASTM-vaatimusten mukaisia testauksia. Testaukset voimme myös räätälöidä omien tarpeidenne mukaan.

Pudotustesterimme pudotuskorkeus on 0,3-2,0 m. Testattavan tuotteen paino voi olla max 85 kg, ja koko 0,8 x 0,8 x 0,8 m.

Tarjoamme lisäksi pudotustestaamiseen liittyviä lisäpalveluita, kuten suurnopeuskuvantamisesta ja dynaamisia mittauksia/analyysejä. Myös mm. puristus-, tärinä- ja olosuhdetestipalvelut saat meiltä. Laatutestausta parhaimmillaan!

Haluatko lisätietoja?

Lähetä meille sähköpostia os. info@pakkaustestaus.fi tai soita 020 730 6070. Vastaamme mielellämme kaikkiin pakkaustestaukseen liittyviin kysymyksiisi.

kvalitest