Miksi pakkauksia kannattaa pudotustestata?

Pudotustesti on yksi käytetyimmistä testeistä kuljetussimuloinnissa ja pakkausoptimoinnissa. Mutta mitä on pudotustestaus?

Pudotustestaus on menetelmä, jolla arvioidaan tuotteen ja pakkauksen kestävyyttä kuljetus- ja käsittelyprosessin tapahtumissa. Tietyissä tapauksissa sillä voidaan tehdä elinkaariarviointeja koko tuotteen käyttöiän ajalta.

Pudotussimulaatio jäljittelee sekä odotettavissa olevia olosuhteita, että mahdollisia väärinkäytöksiä, joita tuote ja sen pakkaus saattavat kohdata jakelu- ja käyttöympäristöissä. Laboratoriossa tehtävillä testeillä voidaan selvittää, miten ne reagoivat kohtaamiinsa tapahtumiin, kuten mm. putoamiseen, iskuihin ja kaatumiseen. Toistettavat ja vertailukelpoiset testit mahdollistavat luotettavan pakkausoptimoinnin.

Tuotekehityksen ja laadunvarmistuksen tehotyökalu

Pudotussimulaatiot suoritetaan drop test -laitteella, eli pudotustesterillä.

Pudotustestauksen aikana tarkastelun kohde pudotetaan eri suuntiin: kulmille, reunoille ja pinnoille. Näin voidaan havaita pakkauksen/tuotteen heikkoudet ja mahdollistaa niiden korjaaminen tuotteiden turvallisuuden takaamiseksi. Tuotekehitykselle ja laadunvarmistukselle pudotustestaus onkin mitä parhain työkalu!

Pudotus voidaan suorittaa erilaisille alustoille, tyypillisesti metallille tai betonille, ja eri korkeuksista 30 cm:stä aina 2 metriin.

Myös kuljetuspakettien kestävyys ja suojaavuus niin kuljetuksen kuin varastoinninkin aikana voidaan varmistaa pudotustestauksella.

Pudotustestauksella säästöjä

Pakkauksen suojaavuus ja tavaroiden pysyminen ehjinä merkitsee yrityksille huomattavia hyötyjä: sillä säästetään aikaa, rahaa ja ympäristöä.

Pakkausten pudotustestit auttavat välttämään kalliimpaa ylipakkaamista sekä myös alipakkaamista, joka altistaa tavarat vaaroille, ja aiheuttaa korkeampia kustannuksia tuotteiden vahingoittuessa kuljetuksen aikana.

Pudotustesteillä voidaan hallita pakkaukseen liittyviä riskejä. Ne myös auttavat välttämään brändiin kohdistuvia riskejä.

Mitkä ovat pudotustestauksen tärkeimpiä etuja?

• Lähettäjä voi arvioida pakkauksen kykyä suojata tuotetta lähetyksen aikana
• Valmistaja voi arvioida turvallisen kuljetuksen edellyttämän pakkaustyypin
• Pudotustestaus tarjoaa hyödyllisiä tietoja mahdollisten kuljetusvaarojen riskin vähentämiseksi
• Se vähentää tuotevaurioiden riskiä ja siihen liittyviä kustannuksia
• Se varmistaa tuotteen tai pakettijärjestelmän noudattavan sille asetettuja ulkopuolisia vaatimuksia, kuten erilaisia standardeja.

Mihin pudotustestaus perustuu?

Pudotustestausta voidaan tehdä erilaisiin testistandardeihin perustuen. Esimerkiksi kansainväliset ISTA- ja ASTM-standardit ovat hyvin yleisesti käytettyjä.

Pudotustestauksia suoritetaan myös yritysten omien testitarpeiden mukaisesti. Suunnittelemme testit aina yhdessä asiakkaan kanssa kulloisenkin tarpeen perusteella. Jos et vielä tiedä, mikä testimenetelmä palvelisi teitä parhaiten, autamme mielellämme.

pakkausten pudotustestaus
Onko teillä testaustarpeita?

Autamme teitä löytämään parhaat ratkaisut luotettavaan, toistettavaan ja vertailukelpoiseen pudotustestaukseen. Tarjoamme toimintavarmat ja helppokäyttöiset pudotustesterit kilpailukykyiseen hintaan.

Huollamme kaiken mitä myymme: omat huoltomiehemme auttavat teitä kaikissa laitteistoon liittyvissä kysymyksissä sujuvasti ja ammattitaidolla.

Pudotustestauspalvelut avaimet käteen -periaatteella

Jos laitehankinta ei juuri nyt ole ajankohtainen, tarjoamme pudotustestauspalvelua Test Centerissämme Muuramessa. Pystymme tekemään ISTA- ja ASTM-vaatimusten mukaisia testauksia. Testaukset voimme myös räätälöidä omien tarpeidenne mukaan.

Pudotustesterimme pudotuskorkeus on 0,3-2,0 m. Testattavan tuotteen paino voi olla max 85 kg, ja koko 0,8 x 0,8 x 0,8 m.

Tarjoamme lisäksi pudotustestaamiseen liittyviä lisäpalveluita, kuten suurnopeuskuvantamisesta ja dynaamisia mittauksia/analyysejä. Myös mm. puristus-, tärinä- ja olosuhdetestipalvelut saat meiltä. Laatutestausta parhaimmillaan!

Haluatko lisätietoja?

Lähetä meille sähköpostia os. info@pakkaustestaus.fi tai soita 020 730 6070. Vastaamme mielellämme kaikkiin pakkaustestaukseen liittyviin kysymyksiisi.

kvalitest

Testerit läpäisysiirtonopeuden analysointiin

Etenkin elintarvike-, lääke- ja kemianteollisuuden pakkauksiin kohdistuu runsaasti vaatimuksia sisällön säilyvyyden osalta. Esimerkiksi hapen, vesihöyryn ja hiilidioksidin siirtyminen pakkausmateriaalin läpi aiheuttaa haittaa tuotteen laadulle ja säilyvyydelle. Mikä hienoa,  permeaatioanalysaattoreilla pystytään testaamaan eri materiaalien hapen, vesihöyryn ja kaasujen läpäisysiirtonopeutta.

Permeaatioanalysaattoreilla voidaan tutkia materiaaleja ja pakkauksia, ja saada arvokasta tietoa tuotekehitykseen ja laadunvarmistukseen. Edustamamme Labthink on niissä maailman johtava, ja meiltä näitä saa. Tarjoamme myös huollon kaikille myymillemme laitteille.

Tutustu tarkemmin:

Permeaatioanalysaattoriopas:

Tutustu Labthinkin kotisivuihin tästä


Haluatko lisätietoja?

Laita viestiä taija.jolanki@kvalitest.com tai soita 020 730 6070.

Laatu paranee olosuhdetestauksella

Pakkausten olosuhdesuorituskykyä voi ja kannattaa testata

Jotta pakkauksen sisältö pysyy ehjänä ja vahingoittumattomana, on pakkauksen kyettävä kestämään lämpötilaa ja kosteutta.

Pakkaukset altistuvat useille ympäristöolosuhteille, jotka voivat vaikuttaa niiden kestävyyteen, käyttäytymiseen ja rakenteelliseen eheyteen kuljetuksen aikana. Olosuhdetesteillä voidaan arvioida pakkauksen laatua ja toimintaa kaikissa ympäristöolosuhteissa. Ne ovatkin eräänlaisia suorituskykytestejä.

Olosuhdetestauksella on mahdollista selvittää tuotteen, pakkauksen tai materiaalin soveltuvuutta ja luotettavuutta erilaisissa käyttöolosuhteissa. Lämpötilatesteissä tutkitaan, minkälaisia fysikaalisia muutoksia erilaiset lämpötilat ja lämpötilojen muutokset aiheuttavat tutkittaviin kohteisiin olosuhteita jäljittelemällä.

Testaamista koskevat vaatimukset perustuvat pääosin kansainvälisiin standardeihin ja asiakkaiden omiin teknisiin tietoihin toimintavarmuudesta.

Olosuhdetestilaitteissa voidaan simuloida erilaisia olosuhteita ja lämpötiloja –75 °C:sta jopa +200°C:een saakka. Testauslaitteillamme voidaan testata mm. korkeaa lämpötilaa, matalaa lämpötilaa, testata lämpötilan vaihteluita ja kosteuden vaikutusta.

Meiltä saat olosuhteita simuloiviin testeihinne suositut ACS-testikaapit kilpailukykyiseen hintaan. ACS Discovery -sarjan sääkaapit ja lämpökaapit ovat suorituskykyisiä, vakaita ja käyttäjäystävällisiä testausjärjestelmiä, jotka tarjoavat tarkkuutta ja luotettavuutta olosuhteita simuloivissa testeissä.

Tutustu tarkemmin olosuhdetestauslaitteisiimme tästä.

Kerromme mielellämme lisää olosuhdetestausratkaisuista!

📩 sales@kvalitest.com
📞 020 730 6070

Olosuhdetestauslaiteratkaisuja Test Centerissämme Muuramessa. Kuvassa Riikka Suominen.

Pakkausten vuototesterit

Pakkausten vuototesterit ovat laadunvarmistajan unelmatyökaluja. Ne tarjoavat useita testausmenetelmiä, joilla voidaan varmistaa saumojen pitävyys ja pakkausten eheys helposti ja luotettavasti. Vuototesterit on suunniteltu erityisesti elintarvikepakkausten, lääkkeiden, lääketieteellisten instrumenttien, kotitaloustuotteiden, elektronisten komponenttien ja muiden teollisuustuotteiden testaamiseen.

Jos etsit hinta-laatu-suhteeltaan erinomaista vuototesteriä, ota yhteyttä! Tarjoamme teille Labthink International, Inc. ‘n kilpailukykyiset ja helppokäyttöiset testerit ja analysaattorit.

📩 sales@kvalitest.com
📞 020 730 6070

Tutustu kattavaan testauspalveluiden tarjontaamme

Onko teillä testaustarpeita, mutta omaa testilaitetta ei ole? Kenties omaa testauskapasiteettia ei ole tarpeeksi, eikä uuden testilaitteen hankkiminen ole ajankohtaista? Ole yhteydessä meihin – autamme mielellämme! Moderni, huippuvarusteltu Test Centerimme ja kokeneet asiantuntijamme varmistavat erinomaisen testausympäristön.

Palvelemme teitä keskellä Muuramessa, Jyväskylän kupeessa keskellä Suomea, hyvin kulkuyhteyksien äärellä. Tarjoamme seuraavia testauspalveluita:

SÄÄOLOSUHDETESTAUSTA
Säätestikaapeillamme on mahdollista simuloida nopeita, huomattavia lämpötilan ja kosteuden muutoksia etelän kuumasta ja kosteasta pohjoisen kylmään. Näin voidaan jo tuotekehitysvaiheessa nopeutetusti testata tuotteenne kestävyys ja toimivuus erilaisissa ääriolosuhteissa. Tarjoamme myös yhdistettyä sääolosuhde-/tärinätestausta.

TÄRINÄTESTAUSTA
Tärinätestauksella varmistat laitteesi rakenteen mekaanisen kestävyyden ja toimintakyvyn tärinää, ravistusta ja iskuja vastaan jo tuotekehitysvaiheessa. Tarjoamme myös yhdistettyä sääolosuhde-/tärinätestausta.

PUDOTUSTESTAUSTA
Pudotustestauksella voidaan toistettavasti testata, miten pakkaus, laite tai tuote kestää pudotuksen pudotustesterin alustalle eri pudotuskorkeuksista ja -kulmista. Pystymme tekemään ISTA-vaatimusten mukaisia testauksia

PAKKAUSTEN PURISTUSTESTAUSTA
Pakkausten puristustestauksella voidaan toistettavasti testata, miten pakkaus kestää puristusvoimaa niin kuljetuksen kuin varastoinninkin aikana. Pystymme tekemään ISTA-vaatimusten mukaisia testauksia.

AINEENKOESTUSTA
Tuotteet altistuvat elinkaarensa aikana myös staattisille voimille. Tuotteeseen tai sen osaan kohdistuu erisuuntaisia voimia vedon, taivutuksen, puristuksen tai esimerkiksi leikkautumisen muodossa. Aineenkoestuskoneemme tarjoavat monipuolisesti mahdollisuuksia materiaalien ja laitteiden testaamiseen!

MITTAUSTA JA ANALYSOINTIA
Mm. suurnopeuskuvantamisesta ja dynaamisia mittauksia/analyysejä.

KYSY MYÖS UV-TESTAUSPALVELUA!

Testaa pakkauksesi: löydä balanssi turvallisen pakkaamisen ja kustannusten välillä

Tuotteet ja niiden pakkaukset altistuvat logistiikkaketjun aikana monenlaisille olosuhde- ja mekaanisille kuormituksille. Pakettilogistiikka on lisääntynyt huimaa vauhtia verkkokauppatoiminnan kasvaessa raketin lailla. Se on johtanut pakkausmateriaalien tarpeen valtaisaan kasvuun sekä sen seurauksena pakkausmateriaaleista syntyvien jätteiden lisääntymiseen.

Pakkausmateriaaliteollisuus ja sen isot hyödyntäjät ovat käyneet aktiivisesti toimeen pakkausmateriaalijätteen minimoimiseksi – pakkausten suojauskyvystä tinkimättä. Esimerkiksi Amazon-verkkokaupalla on ollut jo hyvän aikaa aktiivisena ohjelma, jossa se pyrkii kehittämään markkinapaikallaan myytävien tuotteiden pakkausmateriaaleja entistä kestävämpään suuntaan. Tavoitteena on siis vähentää pakkausmateriaaleista syntyvän jätteen määrää.

Vaatimuksena käytettäville pakkauksille on esimerkiksi, että niiden tulee olla valmistettu 100 % kierrätetystä materiaalista. Niiden myös tulee olla kestävämipi ja suojata pakattuja tuotteita. Lisäksi niiltä edellytetään helppoa avattavuutta, jotta esimerkiksi palautettavat tuotteet voidaan lähettää takaisin samassa paketissa. Amazonin hävikkiohjelman mukaisesti sertifioitavat pakkaukset on laboratoriotestattava Amazonin vaatimusten mukaisesti.

Pakkausmateriaalien kehitys ei toki ole vain Amazonin markkinapaikalla toimivien yritysten asia, vaan siihen ovat tarttuneet muutkin alan toimijat. Pakkausmateriaalit ja niiden parantaminen/optimointi ovat myös tuotteiden valmistajille kriittisiä asioita tutkailleissa asiaa tuotteen suojauksen kannalta. Tuotteita toimitetaan yhä enemmän ja entistä kauemmaksi pahvilaatikoissa, ja pakkausmateriaali on ainoa suoja potentiaalisesti hyvinkin herkille tuotteille.

Pakkaustestauksella voidaan löytää balanssi tuotteen turvallisen pakkaamisen ja kustannusten välillä. Jos alipakkaa, lähetettävä tuote voi rikkoontua, ja toisaalta ylipakatessa sekä pakkaus- että lähetyskustannukset nousevat. Ylipakkaaminen ei ole myöskään ekologista. Testaaminen siis kannattaa aina!

VIDEO kartonkipakkauksen pudotustestauksesta, joka on yksi osa esim. Amazonin vaatimaa testausohjelmaa:

Yksi pohjoismaiden edistyksellisimmistä testilaboratorioista palveluksessasi!

Me Kvalitestilla tarjoamme testauspalveluita olosuhderasituksen ja mekaanisen rasituksen osalta. Erinomaisesti varusteltu, moderni Test Centerimme sijaitsee hyvien yhteyksien äärellä keskellä Suomea Muuramessa, Jyväskylän kupeessa.

Haluatko lisätietoa testauspalveluista?

Ota yhteyttä!

Soita meille puh. 020 730 6070 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen sales(at)kvalitest.com

“Oikeilla pakkauksilla voisi säästää miljoonia.”

“Muuramesta löytyy yksi pohjoismaiden edistyksellisimmistä testilaboratorioista, jossa varmistetaan, että paketit selviävät pitkistä matkoista maailmalle – Kvalitestillä on rankan vuoden jälkeen kovat kasvuhalut” – näin otsikoi Keskisuomalainen piipahdettuaan Test Centerillämme.

Juttelimme siitä, miten pakkaustestauksella voidaan löytää balanssi tuotteen turvallisen pakkaamisen ja kustannusten välillä. Jos alipakkaa, lähetettävä tuote voi mennä rikki, ja toisaalta jos ylipakkaa, sekä pakkaus- että lähetyskustannukset nousevat. Ylipakkaaminen ei myöskään ole ekologista. Testaaminen todellakin kannattaa aina! 👍

Artikkeli löytyy täältä (juttu on maksumuurin takana). Teksti: Justus Vento. Kuvat: Sami Saarenpää.